Keurmerken

Babymand.nl hecht veel waarde aan kwaliteit, beschikbaarheid, privacy en veiligheid. Waar mogelijk zullen wij altijd een certificatieproces doorlopen (zoals bijvoorbeeld bij Shopwiki)
Hieronder een greep uit de certificaties en links die wij hebben en onderhouden.

            

 

                 


Er zijn in Nederland (en in de Benelux) echter een groot aantal keurmerken, zoveel zelfs dat u als klant volgens ons door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dit zelfde geldt ook voor ons natuurlijk. Waar gaat een keurmerk over? Wat mag u als klant van Babymand verwachten? Wat kunt u ermee en belangrijker, draagt het bij aan uw privacy, veiligheid en gemak?

Volgens de meeste bronnen wordt een keurmerk als volgt omschreven:

Een keurmerk is een zichtbaar kwaliteitsoordeel over je webwinkel, afkomstig van een betrouwbare bron.
Het voordeel van het kopen bij een webwinkel met een keurmerk is dat potentiele klanten enige zekerheid hebben over het kwaliteitsniveau.

Het Thuiswinkel waarborg zegt over haar leden, dat ze het volgende aanbieden als ze lid zijn.

  •     Ik ben lid van de branchevereniging Thuiswinkel.org
  •     Ik houd me aan wet- en regelgeving en aan de gedragscodes van Thuiswinkel.org
  •     Ik zorg voor een veilige webwinkel omgeving en geef privacywaarborgen
  •     Ik geef consumenten recht op onafhankelijke geschillenbeslechting
  •     Ik conformeer me aan uitspraken van een door de Consumentenbond ondersteunde onafhankelijke geschillencommissie.

Als u als consument hier goed naar kijkt, dan biedt het u nauwelijks meer garanties, anders dan dat er ten tijde van aanmelding voldaan was aan de eisen. En dat u uw geschillen bij een onhankelijke commissie kunt neerleggen. De winkelier heeft bij aanmelding aangegeven dat zij zich zullen conformeren aan de uitspraken van deze commissie. Het is echter geen verplichting!

Omdat de kosten van deze zogenaamde keurmerken relatief hoog zijn en deze kosten ergens terugverdiend moeten worden, heeft Babymand (en de Babymand groep) zich ten doel gesteld zich te conformeren aan de eisen van de Thuiswinkel Waarborg stellingen zonder het keurmerk te willen of kunnen voeren.